Летището в Щръклево става общинско

1
Правителството прехвърля собствеността на "Летище Русе" на общината
Правителството прехвърля собствеността на "Летище Русе" на общината

Пред приключване е процедурата по предоставяне не на собствеността на летището край с. Щръклево от държавата на Община Русе.

Това става ясно от докладна записка на кмета на Русе Пламен Стоилов до Общинския съвет. Според текста в нея, в Министерски съвет е внесен доклад от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова за даване на съгласие за безвъзмездно прехвърляне в полза на Община Русе на притежаваните от държавата дялове от капитала на „Летище Русе“ ЕООД. За да стане прехвърлянето факт, общинските съветници трябва да дадат съгласие Общината да придобие безвъзмездно капитала на „Летище Русе” ЕООД.

Желанието на общината е за възстановяване дейността на летище Русе, първоначално като летателна площадка, а по-нататък и като летище за обществено ползване.

Очакваният резултат след реализирането на тази идея е следването на обществения интерес за общината, а имено: модернизация и разширение на летищната инфраструктура, на системите за охрана и безопасност на летището; увеличаване капацитета на летището и привличане на нов пътнически и карго трафик; развитие на икономиката на региона и превръщане на гр. Русе в модерен транспортно-логистичен и високотехнологичен център с работещи обекти от всички видове транспорт – пристанища, железопътни гари и летища, както и не на последно място – откриване на нови работни места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари