Лекция на клуб "Юрист" в Регионална Библиотека

2
Присъстващите на събитието ще се запознаят подробно и с видовете наказания, регламентирани в Наказателния кодекс
Присъстващите на събитието ще се запознаят подробно и с видовете наказания, регламентирани в Наказателния кодекс

На 22.02.2016 година от 13:00 часа в зала “Изкуство” на Регионална библиотека “Любен Каравелов” ще се проведе публична лекция по повод на Международния ден в подкрепа на жертвите на престъпления.

Организатор на събитието е русенската младежка организация клубЮрист”.

Лектор на мероприятието ще бъде председателят на КлубЮрист” – Браян Златев. Той ще запознае присъстващите с различните видове престъпления, предвидени в действащия Наказателен кодекс (НК).

Ще бъдат обстойно разгледани различните видове престъпления против личността, сред които: убийството, телесната повреда, обидата и клеветата, трафикът на хора и други.

Предмети на лекцията ще бъдат и престъпленията против собствеността, като: кражбата, грабежът, присвояванията, измамите, изнудванията и други.

Присъстващите на събитието ще се запознаят подробно и с видовете наказания, регламентирани в Наказателния кодекс (НК), сред които са: доживотният затвор, пробацията, глобата, общественото порицание и други.

Освен това ще бъде подробно разгледано и смъртното наказание като институт в историята на българското наказателно право и законодателство.

По време на събитието водещият ще разясни на участниците начините, по които всеки би могъл да се защити, в случай че стане жертва на подобни противоправни прояви.

Клуб Юрист е учреден през месец април 2014 година. Главната цел на клуба е да активизира младите хора в обществото, да насърчи тяхната инициативност и отговорност към общността, както и да обедини настоящите и бъдещи членове на Клуба, които имат интереси в областта на правото. Клуб Юрист е инициатор на различни по вид мероприятия в областта на правото. Организацията е провела множество различни дискусии, обучения и консултации с цел повишаване на правната култура на гражданина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари