Лекар от голяма болница е криел, че е болен от СПИН

0
Медици разкриха, че лекар от голяма софийска болница е криел, че е болен от СПИН
Медици разкриха, че лекар от голяма софийска болница е криел, че е болен от СПИН

Медици разкриха, че лекар от голяма софийска болница е криел, че е болен от СПИН. 

Това не е първият случай, при който наш пациент скрива, че е болен от СПИН или е вирусоносител, казаха днес лекари от ИСУЛ по бТВ, цитирани от Всеки ден.

Медиците не конкретизираха от коя болница е бил болният им колега. По-често обаче се случвало пациентите да си признават, че са носители на вируса на СПИН.

„Има реална опасност и за нас самите", подчертаха докторите. При последния случай, когато пациентът е попитан дали е носител на някакви вирусни заболявани, той не си е признал. По време на изследвания по-късно, лекарите в болницата установили, че е носител на вируса на ХИВ.

Според медиците причината в болниците да няма бързи тестове за СПИН е липса на пари. Стандартните клинични тестове за ХИВ и СПИН отнемат повече време и затова не се правят на спешни пациенти.

„Питали сме много пъти за бързи тестове - отговорът е, че няма пари". Лекарите предложиха да се въведе в закона задължително тестване за опасните инфекции при болни, приемани по спешност, и при плановия прием.

„Ние играем на руска рулетка, но с четири патрона - имаме хепатит, туберколоза, сифилис и СПИН", казаха още медиците от ИСУЛ.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари