Лавров: Столтенберг е изгубил връзка с реалността

1
Така външният министър на Русия коментира възможното увеличаване на военното присъствие на Алианса на изток
Така външният министър на Русия коментира възможното увеличаване на военното присъствие на Алианса на изток Снимка: БГНЕС

Външният министър на Русия коментира възможното увеличаване на военното присъствие на Алианса на изток

"Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отдавна е изгубил връзка с реалността, а изявленията му не може да се възприемат сериозно".

Това заяви днес пред журналисти външният министър на Русия Сергей Лавров, коментирайки думите на Столтенберг за възможно увеличаване на военното присъствие на алианса в източния фланг, предаде БНТ

Вижте, аз отдавна не обръщам внимание на неговите изявления. Според мен, той отдавна е изгубил връзка с реалността“, каза Лавров.

В понеделник НАТО заяви, че държавите членки привеждат силите си в готовност и „изпращат допълнителни кораби и изтребители в Източна Европа за укрепване на съюзническото възпиране и отбрана, докато Русия продължава да увеличава военната си мощ в и около Украйна“.

Столтенберг заяви, че разполагането на нови сили на алианса в Източна Европа „не застрашава Русия“ и не пречи на диалога с нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари