Купиха с дарения апарат за стерилност на бебета в сливенската болницата

0
Апаратът струва 5 хиляди лева и вече е монтиран в отделението
Апаратът струва 5 хиляди лева и вече е монтиран в отделението Снимка: БНР

Апарат за осигуряване на стерилността и безопасността на новородените бебета е закупен от областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен с пари от дарения.

Той е закупен за нуждите на неантологично отделение, което е едно от най-натоварените в страната. Това съобщи д-р Таня Праматарова, завеждащ отделението., предаде БНР. Парите са дарени от Български червен кръст, няколко училища в града, граждани и обществени и партийни организации.

Апаратът струва 5 хиляди лева и вече е монтиран в отделението. Разположен е в специално помещение, в което се извършва подготовка, изтегляне и приготвяне на всички лекарства и инфузии, с които се лекуват най-малките бебета и всички недоносени новородени деца, каза д-р Праматарова.

„Тъй-като трябва да се спазват всички условия на пълна стерилност, защото рискът от вътреболнични инфекции и рискът от пренасяне на инфекция от едно на друго дете е голям. Този, който имахме преди да го подменим, беше много стар, дългогодишно употребяван, за това просто имахме нужда и решихме част от парите да бъдат вложени в този нов апарат“.

С пари от дарения предстои да бъде закупен и апарат за обдишване на новородените, каза още д-р Праматарова.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари