Криминалисти разкриха голяма наркооранжерия в Бяла

0
Задържаният е на 42 години, до момента не е криминално проявен
Задържаният е на 42 години, до момента не е криминално проявен Видео: Русе Медиа

Мащабна наркооранжерия за отглеждане на марихуана бе разбита днес от русенските криминалисти от ОД на МВР с участието на РУ-Бяла

Акцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура-Русе.

Директорът на ОД на МВР старши комисар Мирослав Дамянов обясни, че оранжерията е изградена на високо професионално ниво, а в нея са засети специален сорт семена. Тя е разбита, след като е получена информация за изоставен обект около завод „Модул“ в Бяла, който е започнал да функционира, предаде Русе Медиа

„След наблюдение е установено, че има лице, което го посещава, а достъпът е ограничен. Днес влязохме вътре за проверка, задържахме лицето в помещението и бяха открити три големи помещения с изцяло изградена система за отглеждане на марихуана. Към настоящия момент ориентировъчна бройка на намерените растения е около 1700 саксии с пораснали растения“, обясни началникът на Криминална полиция главен инспектор Петър Ванев.

Задържаният е на 42 години, до момента не е криминално проявен. Тепърва ще се изяснява какво точно е участието му в отглеждането на марихуаната.

Към момента не може да се каже колко биха стрували на пазара намерените наркотици, но растенията са едни от най-добрите като сорт и от тях може да се вади голямо количество материал.

Оранжерията е заработила от началото на годината или от края на миналата година. Оборудвана е с вентилационна система, климатична система, а осветлението дава възможност за денонощно отглеждане, обясни окръжният прокурор Георги Георгиев. Има и голямо количество тор, включително и в системата за капково напояване. Направените инвестиции са за десетки хиляди левове, а изборът на място е много удачен- неугледни постройки, но с помещението, откъдето се преминава и което служи като контролен пункт.

„Това е най-добре оборудваната оранжерия, по която водим досъдебно производство. Тя не е за еднократно отглеждане на марихуана, а е направена да служи дългосрочно. Освен зелената листна маса, има и изсушена марихуана. Разследването е за отглеждане и държане с цел разпространение. Тепърва установяваме собствеността и дали дейността е организирана от собственика или той е предоставил имота“, каза още Георгиев.

По думите му големите количества предполагат, че марихуаната се отглежда за разпространение в цялата страна.

Работата по случая продължава под надзора на наблюдаващия прокурор – зам.окръжния прокурор Мирослав Маринов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари