Корнелия Нинова: Вие бяхте употребени в политическата игра на Бойко Борисов

0
Коалицията ГЕРБ и ОП не управлява страната. Управляват ДПС и ГЕРБ'
Коалицията ГЕРБ и ОП не управлява страната. Управляват ДПС и ГЕРБ'

Скъпи граждани, срещу вас бяха извършени 4 подмени. Вие бяхте употребени в политическата игра на Бойко Борисов.

Това обяви в декларация от името на парламентарната група на БСП нейният председател Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, предаде Novini.bg.

"Първата подмяна: вашето искане за намаляване на партийните субсидии беше употребено и подменено с опит да се узакони купуването на политици и цели партии от олигарси чрез частно финансиране на партиите. Не че и сега не се случва, но това беше на път да се узакони като практика. Внесените предложения щяха да направят това престъпление закон. Това е поредния опит на управляващите да превърнат корупцията в закон'', посочи Нинова.

"Втората подмяна: официалното управляващо мнозинство беше подменено от скритото. Коалицията ГЕРБ и ОП не управлява страната. Управляват ДПС и ГЕРБ'', каза още тя.

"Трета подмяна: истинските въпроси за вашия живот бяха подменени от процедури. Процедурата победи бедността и неравенствата. Предложенията на БСП за данъчни облекчения за млади работещи в семейство, за преизчисляване на всички пенсии, за намаляване на ДДС върху храни и лекарства не бяха допуснати дори за обсъждане с процедурни хватки, но много по-важно е защо. Защото не са важни за ГЕРБ бедността и неравенствата, както и демографската катастрофа. И докато ви хвърляха прах в очите, че ще намалят субсидията на 1 лев - намерение, което никога не са имали искрено - ЧЕЗ бе продадена на втората ''Гинка''. От 1-ви юли ще се увеличат цените на тока и водата, а при уж огромен излишък в бюджета Министерството на финансите взема нов дълг от 400 милиона, който ще плащаме следващите 20 години'', уточни Корнелия Нинова.

"И на четвърто място бе подменена парламентарната република и правовата държава с едноличната и тоталитарна власт на един човек и това е Бойко Борисов. Ето как стана това - без споразумение с ОП, без обсъждане в ПГ на ГЕРБ дойде и разпореди 1 лев субсидия. Разпореди го гръмко и с фанфари, а днес го оттегли тихичко и с оправданието, че нямало доклад от Бюджетната комисия. Въпреки това вярвам, че има надежда, че ще спрем безконтролната власт, която си играе с живота на хората, за да оцелее единствено самата тя'', завърши лидерът на опозицията.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари