Корнелия Нинова ще е номинацията на БСП за премиер

0
Това каза в ефира на Нова телевизия Румен Гечев от левицата
Това каза в ефира на Нова телевизия Румен Гечев от левицата Видео: NOVA

БСП е готова да работи за скорошно формиране на правителство

Най-логично е лидерът на партията да бъде и номинацията за премиер. Това каза в ефира на "Денят на живо" по NOVA

Румен Гечев от БСП. По думите му левицата се намира в добра кондиция, като е готова да бъде ядрото, около което ще се формира новият парламент. БСП няма опасения, че партиите на промяната могат да откраднат от гласовете им, добави Гечев.

"ПП помага на БСП, защото разцепва десницата и ни разчиства терена. Те не ни пречат, напротив. По-скоро десните партии са притеснени, че новия проект "Продължаваме промяната" ще вземе гласове от тях", обясни той.

Относно решението на ВАС контролните разписки от машините да не се броят ръчно Румен Гечев коментира, че БСП отново е постъпила принципно в тази ситуация.

"Защитавахме с всички средства машинното гласуване, когато то се разглеждаше в парламента. Искахме броенето на разписки да бъде допълнителна мярка, с цел сверяване на данните", обясни още той.

Първият въпрос, с който БСП ще се захванат, ако получат доверието на избирателите след изборите на 14 ноември, ще бъде енергетиката. "Необходими са незабавни мерки в сектора, тъй като той се намира в тежко финансово състояниe, заради отлагане и разграбване", каза Гечев.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари