Корнелия Нинова: От БСП искаме организиране възможно най-бързо на предсрочни избори

0
На среща при президента лидерът на БСП заяви, че те няма да пречат за приемане на бюджета и няма да внасят предложения
На среща при президента лидерът на БСП заяви, че те няма да пречат за приемане на бюджета и няма да внасят предложения Видео: Нова телевизия

"Ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем. Няма да участваме в правителство с 38 депутати в този парламент. Изразихме позиция, че считаме, че той е с изчерпани възможности и доверие".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след консултации с държавния глава Росен Плевнелиев, предаде Нова телевизия.

"Ние сме за това възможно най-бързо да бъдат организирани предсрочни избори. По конституционните правила това е краят на март, началото на април”, каза още Нинова.

"Нито ще предлагаме министри, нито ще участваме в каквото и да е редене на служебен кабинет. По Конституция това е правомощие единствено на действащия държавен глава", поясни лидерът на БСП.

„Обсъждахме приоритетите на парламента до края на работата му, когато и да е това. Поставихме няколко въпроса – промените в изборното законодателство с оглед на това, което ни казаха хората на референдума. Да намерим съгласие за разумните промени, така че да отговорим на очакванията им. Не сме говорили в конкретни за законопроекти. Друга тема - бюджетът да мине на второ четене. Потвърдихме позицията си, че няма да пречим на това и няма да внасяме предложения”, обясни Корнелия Нинова

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари