Комитетът за референдум в Русе трябвало да доказва, че може да съди ГРАО

0
В 7-дневен срок трябва да се отстранят нередностите по жалбата на Инициативния комитет
В 7-дневен срок трябва да се отстранят нередностите по жалбата на Инициативния комитет Видео: КИС 13

В 7-дневен срок трябва да се отстранят нередностите по жалбата на Инициативния комитет за референдума за чиста околна среда в Русе срещу териториалното звено на службата за гражданска регистрация.

Припомняме, че жалбата е за това, че при проверката на подписката от ГРАО, е предоставен общият брой на избирателите в общината, а не на тези, които имат право да гласуват на местни избори.

От Инициативния комитет за провеждане на референдума трябва да докажат че имат право да заведат дело срещу службата за гражданска регистрация в Русе, обясни Бойко Никифоров пред камерата на КИС 13. Той е убеден, че ще доведе нещата докрай и че ще има референдум.

Жалбата от Инициативния комитет срещу ГРАО е за това, че при проверката на подписката, е предоставен общият брой на избирателите в Общината, а не на тези, които имат право да гласуват на местни избори. По този начин, се оказва, че подписката е невалидна.

Припомняме, че от Инициативния комитет настояват и за корекция на над 300 подписа, които са с грешни ЕГН-та или непълни имена.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари