Кой ще ни спаси от градушките

0
Кметовете са на ход
Кметовете са на ход

Градушка помля населени места във Врачанско и Плевенско.

Дете едва се размина със смъртта, след като под напора на бурята греда проби прозорец, падна в стаята и едва не го преби. Унищожени са посеви и ранни култури.

Пределно ясно е, че човек е твърде слаб и не може да се бори с природните стихии. Ясно е обаче, че въпреки това е възможно да вземе мерки така, че щетите да са значително по-малко или въобще да не се стигне до тях.

Метеорологичните служби вече работят с твърде точни прогнози. Важно е да има кой да ги чуе. Действително хората на село са бедни, дори не си помислят да застраховат не само насажденията и животните, но и собствения си живот и дом. За жалост това не правят и общините. Примери за смлени и наводнени общински предприятия много.

Във всяка община обаче вече има къде средни, къде по-едри арендатори и частни фирми. Точно те са добрата възможност, която следва да ползват местните управи. Достатъчно е да сключат подходящи договори с тях, в които да фигурира и покупката годишно на няколко ракети против градушки. Така ще бъдат спестени загуби не само на собствениците на фирми, но и на частните стопани. Необходима е малко повече далновидност.

Кметовете са на ход.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари