Кметът спира безразборното разкопаване на улици и тротоари в Русе

3
Всеки, който прави някакъв ремонт, планов или авариен, възстановява цялата улична настилка
Всеки, който прави някакъв ремонт, планов или авариен, възстановява цялата улична настилка

Всеки, който прави някакъв ремонт – планов или авариен, да възстанови цялата улична настилка, а не само компрометирания участък, настоява кметът Пламен Стоилов. 

Това изискване ще бъде заложено в нова Наредба за възстановяване на техническата инфраструктура на територията на общината. Документът ще бъде изготвен от новосформирана работна група от представители на Община Русе и общински съветници, които ще създадат подзаконовата уредба.

„2017-а ще е годината на мащабното строителство в Русе. Ще ремонтираме изцяло десетки улици, тротоари и междублокови пространства. Не можем да допуснем безразборното им разкопаване след такава голяма реконструкция, която предстои“, заяви кметът Стоилов.

Една от целите на Закона за устройство на територията  е качественото извършване на строителството и на възстановителните работи, недопускане създаването на опасност за живота и здравето на гражданите и нанасяне на вреди върху чужди недвижими имоти. Законът предвижда осъществяване на контрол по строителството от общинската администрация и реализиране на административно-наказателна отговорност при установяване неизвършване или некачествено извършване на възстановителните работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари