Кметът Пламен Стоилов откри учебната година в ОУ "Отец Паисий"

0
Г-н Стоилов беше сред официалните гости на ОУ "Отец Паисий"
Г-н Стоилов беше сред официалните гости на ОУ "Отец Паисий" Снимка: Община Русе

Кметът Пламен Стоилов и неговият екип присъстваха на тържествата, посветени на първия учебен ден в няколко русенски училища. Г-н Стоилов беше сред официалните гости на ОУ "Отец Паисий". Той използва празничния ден за да поздрави всички ученици, като им пожела да носят в себе си стремежът към познанието и самоутвърждаването, да бъдат ползотворни усилията им за усвояване на нови знания. „Днес, 15-ти септември, Ви пожелавам и през новата учебна година да продължавате да поддържате огъня на духовността, неизчерпаем източник на мъдрост, ценност и проникновение“, допълни кметът.

Зам.-кметът по икономика и инвестиции Даниела Шилкова и председателят на Общински съвет Русе засл. проф. Васил Пенчев уважиха празника на СОУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“.

Министърът на културата д-р Мартин Иванов, областният управител Симеон Иванов и зам.-кметът по Европейско развитие д-р Страхил Карапчански присъстваха и на тържеството по повод 15-ти септември в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. Г-н Карапчански посети откриването на учебната година и в още едно русенско училище - СОУПНЕ „Фридрих Шилер“.

Зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков присъства на празника на ОУ "Любен Каравелов“, където се включи в поетата от училището инициатива за подкрепа за пострадалите от наводненията райони, като парите за цветя даде под формата на дарение.

Арх. Живка Бучуковска уважи празника на ПГСАГ "Пеньо Пенев", а директорът на дирекция "Екология и транспорт" Георги Игнатов посети ОУ "Отец Паисий" - град Мартен. Директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова присъства на празника на Математическата гимназия.

С много настроение, песни, стихове и танци стартира годината и в детските градини, където децата от предучилищните групи поздравиха малчуганите от първа група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари