Кметът на Русе: Честит празник, скъпи ученици!

0

Започна учебната година за всички училища и детски градини в Община Русе

Днес бе дадено началото на новата учебна година за повече от 11 хиляди ученици и над 4 хиляди деца в училищата и детските градини на Община Русе. Кметът Пенчо Милков и неговият екип приветстваха лично завръщането в класните стаи за учебната 2021-2022 г.

„Честит празник, скъпи ученици! Трупайте знание, защото умът побеждава и награждава. Бъдете смели в мечтите си и не спирайте пред границите, които другите са ви поставили!”, с тези думи кметът приветства възпитаниците на русенската Английска гимназия „Гео Милев“.

"А вие – родители и учители, бъдете рамото, на което те да се облегнат преди своя полет. Да е успешна новата учебна година и колкото може повече присъствена!", добави Пенчо Милков.

Заместник-кметовете и представители на отдел „Образование, култура и младежки дейности“ също поздравиха децата от различни училища и детски градини в общината, като им пожелаха да бъдат любознателни и прилежни в учението, за да постигат своите успехи.

Припомняме, че учебните занятия за момента ще се провеждат присъствено до промяна в здравните разпоредби. Самите преподаватели също си пожелаха през тази година срещите им с децата да протекат изцяло на живо, а не пред мониторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари