Китай вдига завод за олио в България

0
чаква се там да бъдат наети над 120 работници
чаква се там да бъдат наети над 120 работници

Завод за 7 милиона долара ще строи в Бургас китайска компания. Това съобщи Чан Уей след откриването на инвестиционен форум в Шанхай, организиран от Българската агенция по инвестиции, в който участваха над 100 китайски компании, съобщава "Стандарт".

Бизнесменът обяви, че до две години заводът у нас ще заработи. Очаква се там да бъдат наети над 120 работници. Чан Уей е живял в България и Румъния и е силно впечетлен от страната ни и възможностите за инвестиции.

В същото време българската компания Лакрима ще отрие завод за кисело мляко в Китай. (Нямам подробностите, моля вземете ги от дописката за Лакрима преди дни. Благодаря).

Участие във форума в Шанхай взе и представителят на китайската компания, която произвежда киселото мляко Момчиловци. За миналага година консумираното мляко в Китай възлиза на 16 милиарда кофички от 100 мл, похвали се представителят Чу. Той разказа, че видял млякото за първи път през 2009 г, защото познати му разказали как в българиския град с това име хората са много здрави и жевят много дълго. Така разбрахме за Момчиловци и от тогава не сме спирали да го правим, обясни Чу. Той с гордост призна, че марката кисело мляко е номер 1 в Шанхай.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари