Данаил Кирилов: Борисов е боец, воин, генерал, а Нинова - приватизаторка

0
В последните години той обогати чисто войнското с доста от добродетелите в политиката, обяви депутатът от ГЕРБ
В последните години той обогати чисто войнското с доста от добродетелите в политиката, обяви депутатът от ГЕРБ Видео: Канал 3

"Има много неща, за които да искаме прошка. Няма да оправдавам нашата работа. Въпреки че е много лесно да кажа, че представителят е виновен".

Това заяви председателят на правната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

На въпрос за какво трябва да поиска прошка президентът Румен Радев Данаил Кирилов се засмя и отговори:

"Тук безспорно ме затруднихте, защото иде реч за комплекс от действия. Вижте, за мен революцията е лъжа. Крайностите, това, че крайното решение е вярно, то заблуждава. Праща махалото винаги в една крайност, а уви, винаги стабилното положение е в средата".

В тази връзка депутатът от ГЕРБ изреди и положителните качества на премиера и лидер на партията Бойко Борисов.

"Борисов е боец, той е воин, той е генерал. Има огромна сила, но в последните години на политическа работа смятам, че обогати чисто войнското с доста от добродетелите в политиката.

Той е основата, той е базата. Всички знаем, че е силен като човек, силен е като принципи и виждания. Категорично одобрявам, че той е отстъпчив. Това е и в контекста на нас като народна партия – трябва да сме близо до хората и съответно да реагираме до наглед нетолкова съществени или дори битови проблеми.

Това е в основата на осъществяването на големите политически принципи", заяви Кирилов.

Думите за близост до народа прозвучаха като мото на социална партия, каквато би трябвало да е БСП. По този повод Кирилов обаче заяви:

"Как да сме близко до Корнелия Нинова. Аз не съм приватизирал на 28 г. външнотърговско дружество. Историята ще обясни как това се е случило. Това обаче ще стане, когато болката е преминала и няма значение. Виждате по какъв начин, с какъв цинизъм се отнесе БСП по отношение на нашето предложение за промяна в Конституцията на давността за престъпления по приватизацията".

За какво трябва да иска прошка Нинова?

"Мен ми се струва, че в настоящата линия, която са възприели БСП на абсолютен реванш, дори на пълен преврат, дори по отношение на принципите и демократичното общество, нищо не би възприела колегата Нинова. Неудобно ми е да съдя. Аз съм адвокат, предпочитам да обяснявам грешките и да търся решения", заяви народният представител.

Той коментира и приетите промени в Закона за вероизповеданията и опростените задължения на мюфтийството. Кирилов обясни, че принципа на предприетите мерки е да има равенство, а по повод, че всъщност се опрощават задължения на мюсюлманското вероизповедание той намекна, че това е така, защото те са декларирали такива задължения, а другите може би не.

"Ще отговоря правно. Правна комисия участва в този дебат на ниво работна група и то само в частите, в които бяхме поканени. Това си е проект на Комисията на вероизповеданията."

"Принципът е равенство.Случаят е много специфичен, но искам да кажа следното. Това, което е защитено е равнопоставеността. Никъде не се казва, че само за едни се прави тази отстъпка. Законодателят е приел на всички, за да могат да започнат на чисто, поставяме една равна черта", заяви Данаил Кирилов.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари