Кирил Петков: Надяваме се да няма повишение на газа, но тези неща тепърва се договарят

0
Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май
Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май Снимка: БГНЕС

Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май

Това заяви на брифинг в Министерския съвет премиерът Кирил Петков, който заедно с други членове на кабинета се срещна с представители на работодателските организации по темата за цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор мерки, предаде Фокус.

Българското правителство работи много силно, за да можем да имаме ясни доставки на газ на цени, които да не са различни от тези, които биха дошли през алтернативата „Газпром“. От друга страна оценяваме рисковете, които войната може да донесе на България, на Европа и даже на света. Обсъдихме различни варианти, така че да сме готови и да име предвидимост за българския бизнес и работниците в него, заяви още министър-председателят.

Петков изрази надежда страната ни да не бъде лошо изненадана с предстоящите ценови нива на газа. Надяваме се да няма повишение, но тези неща тепърва се договарят. Само няколко дни са отминали, откакто се случи новата ситуация, каза той за спрените доставки от страна на руската „Газпром“.

Премиерът още веднъж увери, че газоподаването към потребителите не е спряло или намалило.

По-рано през деня премиерът се срещна и с фирми от транспортния сектор, на която също бяха обсъдени цените на горивата.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Лавров
    Лавров относно плащането на газ в рубли: "Случва се много просто нещо. Парите ни бяха откраднати. Повече от 300 милиарда евро. Просто взети и откраднати! По-голямата част от сумата, получена за доставка на газ и петрол. Това стана възможно, защото според вашите правила Газпром беше принуден да държи пари в сметките си в западни банки. И когато искаха да накажат Русия, взеха и откраднаха тези пари. И сега ни казват „продължавайте да търгувате както правехте и парите ще останат при нас и когато поискаме, ще ги приберем отново в джоба си“. Ето причината. Сега ние предложихме доставките да се считат за платени не когато евро или долари пристигнат в Газпромбанк, а когато се конвертират в рубли, които вече не могат да бъдат откраднати. Това е цялата история. Нашите партньори са наясно с това. За купувачите нищо не се променя. Те все още плащат в евро и долари сумите, посочени в договора. Преобразуването се извършва след това. Но ние просто нямаме право да позволяваме на Запада да продължи крадливите си навици пред собствения ни народ."
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари