Кирил Петков: Аз съм кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната“

4
„Демократична България“ със сигурност са първият ни партньор, каза лидерът на ПП
„Демократична България“ със сигурност са първият ни партньор, каза лидерът на ПП Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ със сигурност са първият ни партньор, каза лидерът на ПП

„Аз съм кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната“, но кой ще заеме този пост в коалиционното правителство – ще решим в коалиционните дискусии“, каза лидерът на първата политическа сила у нас Кирил Петков.

„Демократична България“ със сигурност са първият ни партньор. Отделно ще бъдем много диалогични с БСП, ще сме много диалогични и с ИТН. Няма да влезем в преговори с ДПС и ГЕРБ. Много се надяваме да покажем на българския избирател, че ще се говори едно и също и преди, и след изборите“, каза още Петков.

Той коментира, че два от основните приоритети на ПП са създаване на нов тип КПКОНПИ, която да прехвърли обратно всички средства към данъкоплатците. Вторият приоритет е смяна на главния прокурор.

„Проблемите пред нас са толкова остри и реални, че никой не трябва да си позволява лукса да се фокусира върху себе си. Имаме много работа да свършим заедно, един пълен мандат е целта, към която трябва всички да се стремим“, каза Петков.

На въпрос дали ще разчитат на подкрепата на ДПС, Петков каза, че „могат да гласуват както поискат“, но от „Продължаваме промяната“ и бъдещото коалиционно правителство няма да очакват и да искат нищо от тях. Няма и да преговарят с ДПС.

„Може би най-негативното и най-срамното, което видяхме в тази кампания е, че Делян Пеевски беше сложен за водач на листите на ДПС във Велико Търново и в Благоевград. Нашата основна теза е антикорупция – много се изненадвам, че чувам от Карадайъ, че ще ни дадат подкрепа. Ние ще работим в коалиционна формация без да очакваме тяхната подкрепа, нека гласуват както си искат“, каза Кирил Петков.

Относно други имена в бъдещото правителство, Петков коментира, че няма по-подготвен от Асен Василев за финансов министър. На въпрос дали ще поканят министри от служебния кабинет в редовен, Петков каза, че все още е рано да се говори за това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари