Кирил Ананиев: КПП-тата няма да паднат още сега

2
Няма и да е толкова далеч
Няма и да е толкова далеч Видео: btv

"Независимо от всички предпазни мерки, които взимаме, никой няма гаранции, че може да се съхрани. Разпространението на коронавируса не е уточнено по всички варианти – как достига до човешкото тяло, така че има още много да работим в тази посока." 

Това заяви в предаването "Тази неделя" по bTV министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Трябва да вземем допълнителни мерки за медицинския персонал, заяви още той.

"Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса", уточни министърът на здравеопазването. "Имахме дефицит на предпазни облекла и материали единствено в началото на март месец", призна Ананиев.

"Ще намеря източник за финансиране, ще организирам и доброволно дарение в Министерството на здравеопазването, за да помогнем на близките на починалите лекари", обяви Ананиев.

"Една от следващите мерки ще бъде и падане на КПП-тата. Няма да е точно сега, но няма и да е толкова далеч, ще обсъдим на Министерски съвет всички мерки", добави здравният министър.

Той обясни, че работи с ген. Мутафчийски от много години. "Имаме професионални и коректни отношения", коментира министърът.

"Ген. Мутафчийски и неговият Щаб ще продължат да работят. Заедно с правителството и Щаба работим и с вземаме решенията с консенсус", заяви Ананиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари