Като гледам Захариева, стигам до извода, че можем и без министри

0

Увеличението на заплатите на членовете на Висшия съдебен съвет трябва да влезе в рубриката "глупост".

Това е захлебване, за да може после ВСС да слугува на управляващите. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

Екатерина Захариева е среден чиновник, знаещ 20 кухи фрази. През последните години тя се ошлайфа и вече става за министър на три министерства, където да произнася своите 20 фрази. Точно поради тази причина сме стигнали до под кривата круша.

Управляват ни сиви хора, които не търсят конфликти, не искат да бръкнат в раната и повтарят едно и също. Аз, като се замисля, стигам до извода, че можем да караме и без министри. Просто трябва да оптимизираме Министерски съвет. Докато се правят козметични промени, нищо няма да се подобри. Козметичните промени се правят от неразбиращи хора. Съмнявам се, че Захариева е стъпвала в съдебна зала.

Тя разбира от правосъдие толкова, колкото аз от хирургия, категорична беше Дончева. Бойко Борисов спря няколко обществени поръчки за милиарди, но остават още много, които също са за милиарди. Премиерът ще компенсира точните фирми имено с тези оставащи поръчки. Законът не дава право на Борисов да спира поръчки.

Аз разбирам нещата така - или има върховенство на закона и правила, или няма. Кой раздава обществените поръчки? Този, който ги спира. Обществените поръчки трябва да се сложат в една централизирана институция, която да бъде под супер контрол. Всяка година правим по три промени в Закона за обществените поръчки. Това е недопустимо, каза още тя.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари