"Катимерини": Северна Гърция е потънала в марихуана от Албания

0
Дрогата минава през албанско-гръцката граница по различни пътища
Дрогата минава през албанско-гръцката граница по различни пътища

Официални данни на гръцката полиция показват ръст на случаите на заловена марихуана в северната част на страната, в областта Епир и главно край град Янина, предава македонската електронна медия „А1 Он“, като се позовава на публикация в гръцкия вестник „Катимерини“.

Съгласно данните на изданието, през последните две години случаите на заловена дрога от Албания бележат ръст от 232%. В Акциите са арестувани 306 лица, главно албанци.

Вестникът пише, че дрогата минава през албанско-гръцката граница по различни пътища, а криминалните групи имат изобретателни начини за преминаването й, като често скриват марихуаната в различни предмети и материали, предава Агенция Фокус. В последствие по-голямата част от другата се разпределя към Европа.

В течение на 2016 година само в област Епир са заловени 2,7 тона марихуана, а през следващата година дори 9,2 тона. През тази година само в този регион са заловени вече няколко тона, докато на цялата територия на Гърция става дума за 6,7 тона марихуана от Албания, пише „Катимерини“ в статия със заглавие „Северна Гърция е потънала в марихуана от Албания“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари