Катастрофа на кръстовището на „Джъмбо“

2
Инцидентът е станал тази сутрин на пътя Русе - Разград
Инцидентът е станал тази сутрин на пътя Русе - Разград Видео: Русе Медиа

Пореден инцидент, завършил за щастие само с материални щети, отново поставя въпроса за безопасността на кръстовището на „Джъмбо“.

Макар версиите на двамата водачи, участвали в катастрофата, да се разминават в детайлите, те са категорични, че една от основните причини е липсата на добра видимост заради високата растителност и изкривените табели край пътя откъм село Червена вода, предава Русе Медиа.

Инцидентът е станал тази сутрин на пътя Русе - Разград. Лек автомобил „Ауди“, идващ от Червена вода, е спрял на знак „Стоп“ на кръстовището. По думите на водача той се е огледал, не е видял да идва друга кола и е продължил пътя си. В последния момент от посока ДЗС към Русе го връхлита „Фолксваген“, управляван от жена, която отива на работа.

Според шофьора на аудито, освен че не го е видял заради храстите, другият автомобил се е движил с прекалено голяма скорост и не е направил опит да избегне сблъсъка.

Водачката от своя страна разказва, че аудито действително е било спряло на знака, но в момента, в който тя наближава и преминава, я засича. Жената твърди, че е натиснала спирачки, за да избегне удара, но не е успяла. Казва, че не е карала с прекалено голяма скорост – с 90-100 км в час, но не й е било осигурено предимството на главния път.

Според участниците в катастрофата е крайно време да се вземат мерки за това кръстовище, където непрекъснато стават инциденти. Към момента има поставена шумяща маркировка, но тя не е достатъчна. Шофьорите искат да се направи кръгово кръстовище, което да създаде условия за безопасно преминаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари