Късо съединение подпали апартамент в квартал "Чародейка"

0
В жилището е имало деца / Снимката е илюстративна
В жилището е имало деца / Снимката е илюстративна Снимка: БГНЕС

През почивните дни екипи на РДПБЗН са излизали 7 пъти по сигнали за инциденти.

На 12 януари за времето от 11:34 до 12:20 часа, 8 служители от Първа РСПБЗН - Русе с два автомобила са пратени на сигнал за пожар в апартамент в русенския квартал „Чародейка“ на втория етаж в блок 109. Запалването е било предизвикано от късо съединение в електрически контакт зад  холна секция. В жилището е имало деца, които когато са усетили миризма са излезли на безопасно място извън жилището. Пожарът е бил изгасен от служители на Второ РУ с подръчни средства, преди пристигането на екипите огнеборци. Пострадали при инцидента няма.

Същия ден в 12:04 часа екип пожарникари от РСПБЗН - Ветово с два автомобила са се отзовали на сигнал за пожар в къща в град Ветово. Произшествието е възникнало в постройка в двора на къщата, предназначена за барбекю, заради строителна неизправност. Собствениците били запалили вградена камина, при което е била засегната дървена греда от тавана, преминаваща в непосредствена близост до димоотвода, изграден от тънкостенни керамични тела. Причина за бързото разпространение на огъня е станала и конструкцията на тавана, изграден от тънки чамови дъски. Пострадали при пожара няма.

Същия следобед, за времето от 14:01 до 14:40 часа, служители от Втора РСПБЗН-Русе са гасили пожар в контейнери за отпадъци на ул. Лозен планина в Русе.

Последното произшествие, посетено от пожарникарите в събота, е станало в  град Бяла. В 14:59 часа е получен сигнал за горяща газова бутилка в жилище. До пристигането на огнеборците на адреса стопанинът е успял да извади бутилката в двора, където е била изгасена от екипа на районната пожарна служба.

Вчера беленските огнеборци са участвали в гасенето на отпадъци в нерегламентирано сметище на ул.Огоста  в гр. Бяла. Те са работили на местопроизшествието за времето от 16:45 до 17:25 часа.

В 17:07 часа вчера вечерта е постъпило обаждане за задимяване във втория етаж на къща на ул. Студен кладенец в Русе. то се е оказало лъжливо. При отиване на адреса пожар не е бил установен. Изяснило се е, че задимяването се е получило от комина на съседната къща. Още един лъжлив сигнал са имали тази нощ огнеборците.

В 22:40 часа екип на Първа РСПБЗН –Русе е пратен на адрес на ул. Сентуан в Русе. Обаждането е било заради силна миризма на изгоряло. При проверката на място не е бил установен източника на миризмата. Извършени са обходи и огледи в района но не е било установено запалване. При измерване с газ анализатор не са отчетени опасни стойности. Според пожарникарите най-вероятно се е получила обратна тяга от комина и миризмата е дошла от там. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари