Каракачанов: Опитват се да ни третират като държава трета категория

0
Има корупция, но тя не е патент на Източна Европа, заяви вицепремиерът
Има корупция, но тя не е патент на Източна Европа, заяви вицепремиерът Видео: Канал 3

Опитват се да ни третират като държава трета категория. Не може Франция, нищо, че е по-голяма, да има повече правомощия. Не може да ни налага пакта „Мобилност“. Той е в интереса на бизнеса в Западна Европа. Корупцията не е патент на Източна Европа, има я, но не бива всичко да се прехвърля насам“.

Това заяви пред Канал 3 Красимир Каракачанов, вицепремиер по отбраната, лидер на ВМРО.

Предстои поредното учение. В тях участват не само членки на ЕС и НАТО, но и други страни като Грузия. Миналата година бяха 30. Сега ще се обучаваме с армията на САЩ. Много вероятно е пак да се създаде паника сред населението, но САЩ са наш съюзник. Няма нищо необичайно, никой не се готви за война, просто армията се подготвя, както всяка година“, коментира Каракачанов.

ДАНС са проверявали нещо и покрай един интерес са се появили и други неща, които впоследствие стават публично достояние. Излишно е да има война между институциите. Срещу президента може да се води разследване само в две посоки – държавна измяна и нарушение на конституцията“, каза той.

Балкантел“ е фирмата, в която между 2006-2008 г. или 2013 г. има договори за доставка на оборудване на летищата. Бизнесмен на име Тунчев стои зад нея. Въоръжените сили правят заявка за оборудване, прави се конкурс в специализираните дирекции на Министерство на отбраната. Радев е бил зам.-началник на ВВС по онова време. Как са получили тези записи, той обяснява, че не е повод да бъде подслушван президента, а СРС-тата са били заради други. Димитър Георгиев дори не е протеже на Радев, беше военно аташе в САЩ“, сподели министърът.

Комуникирам предимно с аташетата при отбраната на САЩ, посланик Мустафа е много активна. САЩ оценява ролята България като фактор, който налага политика на ред и сигурност на Западните Балкани. Това ги прави малко по-активни в отношенията с нас. Въпросът е защо други наши партньори в ЕС не са толкова активни, защо не налагат пакета „Мобилност“, пакта за „Зелената енергия“?, коментира Каракачанов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари