Каракачанов: Армията трябва да бъде нахранена, а не с парите й да се „хранят“ частни фирми

0
През следващата година ще се работи за разширяване на 68 бригада „Специални сили“, подчертава министърът на отбраната
През следващата година ще се работи за разширяване на 68 бригада „Специални сили“, подчертава министърът на отбраната

Договорът за добросъседство с Македония е добре направен, но не се спазва от Скопие, изтъква вицепремиерът Красимир Каракачанов.

През следващата година ще се работи за разширяване на 68 бригада „Специални сили“, подчертава министърът на отбраната.

Армията трябва да бъде нахранена, а не с парите й да се „хранят“ частни фирми.

Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в обзор за 2018 г.

„Kато министър на отбраната моята задача е парите, които се отделят за отбрана, за храна на военнослужещите да бъдат изразходвани и те да са доволни, тъй като имаше скоро брожения и лобизми в най-различна посока за една или друга фирма. Не ме интересуват интересите на фирмите, особено на такива, които в годините назад са доказали, че хранят лошо войската. Не ме интересуват техните икономически интереси. Моята задача е войската да е нахранена. Оплаквания към момента няма. Мога да ви покажа обаче за предишни години камари с рекламации от различни поделения, в които се е доставяла храна, която не е отговаряла нито на качеството, нито е в нужното количество, нито е във вида, в който трябва да се хранят войниците“, обясни министър Красимир Каракачанов.

Той каза още, че през следващата година ще се работи за разширяване на 68 бригада „Специални сили“. По думите му трябва да имат подразделение не само в Пловдив, но и в околностите на София. Според министъра на отбраната България има нужда от по-добре подготвени и мотивирани специализирани формирования, предвид опасностите около страната ни и военните конфликти през последните над 30 години. Министър Каракачанов отбеляза и че Министерството на вътрешните работи и това на отбраната имат проблем с боеприпасите с изтекъл срок на годност, имащи нужда от утилизация, тъй като стават опасни и могат да нанесат поражения.

Договорът за добросъседство между България и Македония е добре направен, но не се спазва от страна на Скопие, каза още вицепремиерът Каракачанов за отношенията между България и Македония.

„Право на избор е на всеки гражданин в Македония да се чувства македонец или българин. Този, които се чувства македонец, никога не съм го насилвал да се чувства българин. Но тези, които се чувстват българи, съм против властите в Македония да ги натискат да си променят българското съзнание и да се пишат македонци. Когато македонската държава, въпреки договора за добросъседство, продължава да фалшифицира българската история, да създава омраза у собственото си общество спрямо България, не мога да мълча. А какъв е фактът, че една година след като сме подписали договора, празнуват 11 октомври – Ден на въстанието против „булгарския окупатор“. Никакво въстание не е имало. В града Прилеп четирима хашлаци убиват полицая, който е на пост пред полицейското управление, а самият полицай е техен съгражданин от град Прилеп, с четири деца. Това ли е въстанието против българския окупатор?“, пита вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той уточни, че България не е била окупатор на Македония, както се говори в южната ни съседка, а освободител. Страната ни трябва да продължава да се притеснява от кражба на история, каза още той. Ако Македония продължава с тези си действия, ще остане в чакалнята на НАТО и ЕС, добави Красимир Каракачанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари