Карадайъ: Ние сме патриоти в действие!

0
Патриотизмът ни е за доброто на България
Патриотизмът ни е за доброто на България Снимка: БГНЕС

В новия парламент ще бъдем себе си.

Имаме ясна и изпълнима програма. Това каза в предаването "Панорама" на БНТ председателят на ДПС Мустафа Карадайъ

"Въпросът трябва да се разглежда на принципна основа, всяка партия има различия във виждането си за секторните политики. Затова заявявам, че ние ще бъдем себе си, ще бъдем с онези български граждани, които са подкрепили програмата ни", добави той.

"Някои от секторните политики на ГЕРБ, които са част от нашите принципи, биха могли да бъдат подкрепяни. Но в никакъв случай, особено с оглед на развитието на процесите в региона, не бихме толерирали крайни националзми и радикализми, включително участието им във властта. Ние винаги сме имали самочувствието, че сме истински, а не "реверни патриоти" – такива, които кичат патриотизма на ревера си", заяви Карадайъ.

В последните 27 г. нито една от сериозните политики не е реализирана без подкрепата на ДПС. Това е патриотизъм в действие, а не действията на Обединените патриоти, които се осъждат дори в Съвета на Европа. Патриотизмът ни е за доброто на България. "Патриот" според нас не означава да мразиш някого и да отричаш части от обществото, каза лидерът на ДПС.

По думите му Движението не е "на нож" с официална Турция. Ние ясно и категорично изразихме позицията си по повод референдума в южната ни съседка. След това и много международни наблюдатели казаха, че турското общество се раздели. Нашата позиция беше подкрепа на онези 50%, които не подкрепиха референдума. Процесите, които текат в Турция, неминуемо дават отражение и в съседните държави, включително и България. Според нас съседните държави имат нужда от силна светска и демократична Турция, заяви Мустафа Карадайъ.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари