Калашников с електрически мотоциклет

0
Предназначени са за употреба от полицейските и военни части
Предназначени са за употреба от полицейските и военни части Видео: Концерн Калашников

Позната повече, като синоним на изключителния автомат AK-47 и редица други оръжия, руската компания Калашников се развива в най-различни интересни направления, от моторни лодки до дронове и оръжия против тях, до страшни автономни оръжейни системи и дори летящ мултироторен мотоциклет.

Последната разработка на компанията са електрическите мотоциклети с характерен руски дизайн, предназначени за употреба от полицейските и военни части, информира Монитор.

Това са прости машини с максимална мощност от 15 кВт (20.1 к.с.) и верижно задвижване, без скоростна кутия. Обсегът е между 100 и 150 километра  в зависимост от спецификациите.

Има аналогов скоростомер, LCD монитор, тапицирана двойна седалка, различни варианти за съхранение на багаж и предпазители за краката при падане.

Нищо прекалено вълнуващо, освен странното решение за поставянето на два амортисьора отзад, за което със сигурност има основания.

Първоначално ще бъдат произведени 50 броя за московската полиция, която ще ги използва по време на Световната купа по футбол 2018.

След това ще бъдат използвани при „масови събития като паради и маратони, както в паркове и защитени природни зони”, казват от Калашников.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари