Кал и вода след обилния валеж в квартал „Средна кула“

4

Кал и вода – това е картината след обилния валеж в кв. „Средна кула“

Както е известно, там се извършва ремонт по полагане на водопровод и канализация от година и половина. На няколко пъти имаше напрежение от страна на местните жители по отношение на сроковете и качеството на извършваните дейности от фирмите изпълнители. Имаше и специална среща и обществено обсъждане, организирано от община Русе за въпроси и отговори, свързани с проекта, припомни Русе Медиа

Днес реалността след обилен валеж е следната. Непроходими улици в ниското, а капаците на шахтите са перфектни, без ръжда по тях, само дето не функционират. Повдигнат е наклонът и няма възможност да се събира оттичащата се дъждовна вода. В резултат на това се образува блато. Голямото количество вода, след като се изпомпи, оставя дебел слой кал и пясък.

Неведнъж жителите са подавали сигнали към общината с въпроси относно качеството на извършваните ремонтни и последващите възстановителни дейности. Периодът в момента обаче е буферен, защото мястото все още се води строителна площадка, но видяното по снимките и публикуваните коментари в социалните мрежи тревожат хората. Надяваме се институциите, а най-вече строителният надзор и впоследствие подизпълнителите, да се самосезират и да извършат необходимите допълнителни проверки по отношение на качество и функционалност.

По информация от живущите и засегнатите хора от квартала, днес е започнало изгребване и извозване на калната маса. На определени участъци от пътната мрежа се е наложило изпомпване на насъбралата се вода, за да се разчисти калната маса и улиците да станат отново проходими. Същевременно вече повече от месец не е решен въпросът и не са предприети действия, въпреки множеството сигнали и проведени разговори, за разчистване на пясъчните наслагвания в района около Моргуля, в подножието на баира за Гробищата, което е предпоставка за пътни инциденти.

Публикуваме без редакторска намеса снимките и възмущението на Цветомир Димитров от кв. Средна Кула в социалните мрежи: „И това е състоянието на новоасфалтираната ул. Йордан Йовков в кв. Средна Кула след ремонтни те дейности на ВиК Русе, Роан 90 и Райкомерс Конструкшън ЕАД . Шахтите за водоизтичане са над нивото на пътната настилка, това е някакво ново инженерно „решение“ от каймака на инженерната мисъл и изпълнение от същите фирми. След това тези същите ще се оплакват, че не им се изплащат парите, ами разбира се, че не трябва. Уличната мрежа е оставена в по лошо състояние след „ремонта“ от това преди да започнат изкопни дейности. Надявам се Община Русе , Общински съвет – Русе, Пенчо Милков и всички свързани с този погром наречен „реконструкция“, от които зависи приемане на ремонта да си отворят очите най накрая или ние ще им ги отворим! 

П. С. Това е една малка част от нередностите по всички реконструкции на Ви"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари