Какво време ни очаква в нощта на Нова година

0
В нощта на Нова година ще е свежо с положителни температури
В нощта на Нова година ще е свежо с положителни температури

След краткотрайния снежен епизод на зимата, в петък отново започва затопляне

Все пак сутринта температурите ще се колебаят от нула до 5-6 градуса. По-студено ще е в Западна България. Следобед обаче термометрите ще показват между 7 и 12 градуса, като най-високите стойности ще са в западната част на Дунавската равнина и в Тракия, предава NOVA

Облачността ще е променлива, но често ще се разкъсва до слънчево време. Вятърът – на моменти следобед с по-осезаеми пориви в северната половина на страната.

В нощта на Нова година ще е свежо с положителни температури. В западната половина на страната с много голяма вероятност ще е ясно, докато на изток облаците ще преобладават. Температурите за всички, които ще посрещнат 2021-ва навън, ще са от 2 до 8-9 градуса.

Първият ден на новата година отново ще е с разкъсана облачност и високи за сезона температури, на места достигащи 16-17 градуса в топлата част на денонощието. Най-топлите райони – западните и централните райони на Дунавската равнина, Тракия и Югоизтока. Очаква се силен северозападен вятър с опасно мощни пориви над 50-60 километра в час в Северозападната половина на страната.

До 4-5 януари времето ще остане сравнително топло с дневни температури между 10 и 15 градуса, дори и повече в някои традиционно топли райони. Около големите празници Йордановден и Ивановден зимата ще напомни за себе си - очаква се чувствително захлаждане с преминаването на студен атмосферен фронт и впоследствие формиране на област с ниско налягане в Средиземноморието. Така в периода 7-10 януари метеорологичните модели допускат снеговалежи и дневни температури, близки до нулата.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари