Какво ще бъде времето в неделя

0
Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад
Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад

Днес преди обяд над България ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в източните и планинските райони, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са от 24-26 градуса на изток до 29-31 градуса - в западните райони на страната.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Преди обяд по Черноморието ще има и слънчеви часове, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Преди обяд ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 23-25 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 20-21 градуса.

Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни - временно интензивни, валежи и гръмотевици.

Ще духа умерен, по-високите и открити части - до силен, вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

В началото на новата седмица облачността ще е по-често значителна. Ще има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, и временно усилване на вятъра. Разкъсвания и временни намаления на облачността ще има в часовете след полунощ и преди обяд. В понеделник северозападният вятър ще отслабне. Дневните температури слабо ще се понижат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари