Какво решиха партиите на срещата със Слави Трифонов

0

Днес от 16 часа шоуменът Слави Трифонов трябваше да се срещне с парламентарно представените партии , а темата на тяхната дискусия бе само една: кога и в какви срокове ще бъдат приети решенията от референдума от това народно събрание.

Събитието се проведе в зала 6 на НДК, като покани бяха отправени към ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен Фронт, Атака, АБВ и БДЦ и омбудсмана Мая Манолова.

На самото събитие обаче Слави така и на дойде, а вместо него говориха режисьорите Тошко Йорданов и Иво Сиромахов. От партиите дойдоха представители на ГЕРБ, БСП, АБВ, БДЦ, ДСБ и Мая Манолова.

OFFNews проследява на живо разговора, като може да видите най-важните акценти от нея по-долу:

16:56 часа: Радан Кънев: "Питаха ме защо съм тук. Имаме успешен, но не задължителен референдум. Дебатът не е умрял, а тепърва започва. Сега е нужна воля и дебат, за да се направят промените. Аз не гласувах ма референдума, за да се случи именно това. Симпатизирам на мажоритарния вот."

16:46 часа: Слави Трифонов все още го няма на срещата, която той организира.

16:39 часа: От БДЦ застанаха зад идеята, че колкото по-бързо станат промените от референдума, толкова по-добре.

16:28 часа: Румен Петков, АБВ: "Няма институция, която да може да районира 240 района. Невъзможно е. Правила ли е сметка Манолова? Как да районираме Кърджали, Разград, Шумен. Това НС няма моралното право да гледа промени в ИК и бюджета".

16:20 часа: БСП заявиха, че правят своя експертиза на опциите за мажоритарен вот, но подкрепят намаляването на субсидията за партиите: "Явно трябва да минем на поправителен".

16:13 часа: ГЕРБ канят екипа на Слави в правна комисия, когато ще се обсъди Изборния кодекс.

От ГЕРБ принципно подкрепят мажоритарното гласуване, но самият начин и методика трябва да се обсъдят по прецизно. Те отправиха и покана за обществено обсъждане в НС.

16:08 часа: Цветан Цветанов заяви, че съжалява, че дебатът за референдума е започнал след приключването на вота, но подкрепя волята на народа. Той заяви, че като българи трябва да работим за авторитета на българските институции и да го съхраняваме, независимо дали ни харесват, или не. 

"Ние в никакъв случай не можем да се сърдим на тези, които не са избрали нашия кандидат за президент", категоричен беше той.

16:02 часа: Слави Трифонов все още го няма на срещата, организирана от него. Иво Сиромахов заяви, че 3,5 милиона български избиратели са взели участие на референдума на шоуто, което е рекорд в историята на страната. Той посочи, че над 2,5 милиона българи са подкрепили въпросите на референдума:

"Не сме се събрали да обсъждаме добра ли е мажоритарната система, или не. Имахте една година да говорите в парламента", каза той и допълни, че няма да се обсъждат плюсовете и минусите на мажоритарната система.

Според него събитието е организирано, за да се разбере какво смятат да правят депутатите относно въпросите за референдума. Той отбеляза, че ПФ, "Атака", РБ и ДПС не са пратили свои представители.

16:00 часа: На място пристигнаха Румен Петков от АБВ, Мая Манолова, Жельо Бойчев и Филип Попов от БСП, Радан Кънев в качеството си на член на ДСБ, не на РБ, Росен Петров от БДЦ, Цветан Цветанов и Данаил Кирилов от ГЕРБ.

От страна на екипа на шоуто са дошли Тошко Йорданов и Иво Сиромахов.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари