Как властите в Германия заловиха Северин за по-малко от 8 часа

8
В акцията по залавянето му участват полиция и спецчасти
В акцията по залавянето му участват полиция и спецчасти Видео: bTV

Властите в Германия откриха и задържаха 21-годишния Северин Красимиров, обвинен за убийството на Виктория Маринова, за по-малко от 8 часа.  

Във вторник около 12 ч. на обяд германските спецполицаи получават данни от българските си колеги, че издирват заподозрян. По първоначалните данни се предполага, че той е в района на Хамбург или в провинция Долна Саксония. Четири часа по-късно следите водят до жилище в градчето Щаде, недалеч от Хамбург.  В акцията участват полиция и спецчасти, информира bTV.  

Около 20:15 ч. специалните части щурмуваха жилището. Бяха задържани двама мъже, които бяха отведени в полицейския участък в Щаде, където бяха разпитани. След консултация с българските власти около полунощ потвърдихме самоличността на заподозрения”, разясни Фридо де Вриз, ръководител на  криминална служба. 

Северин не е бил въоръжен и не е оказал съпротива.  Жилището, в което е открит, е на негови роднини. „Имаме издадена заповед по Шенгенската информационна система, което е равнозначно на Европейска заповед за арест. Прокуратурата в Целе поема случая”, заяви Томас Хакнер от Министерството на правосъдието в Долна Саксония.

Според германските медии Северин има вече регистрирано провинение в Германия. Срещу него е издадена наказателна процедура за фалшифициране на документи.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари