Как Фейсбук проваля живота ви

0
Как Фейсбук проваля живота ви

Докато Фейсбук ни раздели... За хората, които прекарват по няколко часа на ден в социалната мрежа има по-голяма вероятност да се разведат, отколкото тези, които не я използват, се казва в ново изследване.

Причината може да се крие в това, че хората с незадоволителни връзки избягват половинките си като се ровят в онлайн пространството, твърдят специалисти.

И все пак не винете Марк Зукърбърг, ако любовният ви живот е помрачен от Фейсбук, Както се казва: Не оръжията убиват хора, а хората убиват хора. Така че провала на брака ви не може да бъде изцяло приписан на социалната мрежа. Ала тя влияе на личността и то невинаги по позитивен начин. Ето и какво може да ви причини:

1. Отнема мотивацията да давате

„Лайкването“ на някакви организации и благотворителни каузи всъщност намалява значително шанса да дадете пари или да отделите време да помогнете в действителност на някоя кауза, се казва в ново изследване на университета в Колумбия. Харесвайки нещо онлайн, вие получавате някакво задоволство, че правите добро, а в действителност не правите нищо!

2. Скапва настроението ви

Колкото повече време висите във Фейсбук, толкова повече настроението ви се понижава, твърди австрийско изследване. Често завиждате на постовете и снимките на останалите и така единствено изпадате в самосъжаление и депресия.

3. Оглупявате

Ако се вторачите във Фейсбук в рамките на 5 минути, губите 15 % от шанса си да решите математическа задача. Това е така, защото профилът ви засяга вашето его и потиска мозъчната ви мотивация за постигане на цели, казва изследване на университета в Уисконсин.

4. Прави ви самотни

Постоянното ровене в профилите на приятелите ви повишава чувството за „социална невидимост“, твърди австралийско изследване. Това е така, защото вие просто наблюдавате своите приятели, но не общувате с всички тях.

Източник: Tialoto.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари