Как Docker и контейнерите променят ИТ индустрията

1
Николай Папазов в четвъртото издание на Silvae’s DEVents
Николай Папазов в четвъртото издание на Silvae’s DEVents

Платформата Docker и контейнерите, които променят ИТ индустрията.

Николай Папазов в четвъртото издание на Silvae’s DEVents

На 25.05.2017 г. от 18:00 часа в Русенския университет ще се проведе следващото събитие от инициативата Silvae’s DEVents.

В деня на славянската писменост и култура ще си говорим на езика на технологиите с Николай Папазов, който завършва компютърни технологии в РУ „Ангел Кънчев“ и започва да се занимава със софтуер, още преди това да стане модерно. Днес той е Senior Software Engineering Manager в Software AG – втората по големина софтуерна компания в Германия, която има офис и в София.

В сряда Николай се завръща в Русе, за да разкаже повече за нашумялата платформа Docker, за която той споделя: „Голяма част от анализаторите определят контейнерите като една от най-ключовите иновации в последните години. Docker играе основна роля във всичко това – от определяне на стандарти, инфрастуктура и реална имплементация. Разбирането на концепцията и усвояване на умения за работа с контейнери ще е ключово за бъдещето развитие на всички свързани с ИТ индустрията.  Надявам  тази лекция да разясни основните неща, и даде достатъчна основа за всеки, който иска да се развие в тази област.“

Събитието "Как Docker и контейнерите променят ИТ индустрията” ще запознае аудитория с бизнес изискванията, които налагат промяна в начина на виртуализация. Ще бъдат разгледани основните концепции като Image, Container, Docker Engine, Docker Hub. Ще се отговори на въпросите кои компоненти на операционната система дават възможност на Docker да предостави изолация на процесите в контейнера и какво ни е необходимо за да си направим собсвен Image. За финал ще се обърне внимание и на това как можем да оркестрираме и управляваме многожество контейнери.

Silvae’s DEVents е инициатива на фирма Силвае Технолоджис, насочена към специалистите и почитателите на програмирането и информационните технологии като цяло. Целта й е да даде сцена за споделяне на опит, знания и ценен ноу-хау, като по този начин подкрепи активното развитие на ИТ общността в Русе. Всички събития са безплатни за посещение и отворени за дискусии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари