Кадри от експлозията в Манхатън

0
Все още е твърде рано да определим какво е причинило инцидента
Все още е твърде рано да определим какво е причинило инцидента

Eксплозията, която разтърси Ню Йорк, не е била инцидент.

Тя се разследва като криминално деяние, което обаче не е задължително да бъде свързано с терористична организация.

Това обясни кметът на града Бил де Блазио.

Най-малко 29 души са ранени при взрива в Манхатън. Според кмета, има първоначални улики, които сочат, че взривът е причинен умишлено. По думите му, мястото на инцидента, който стана на оживена улица в един от най-популярните райони, се разглежда като местопрестъпление.

Все още, обаче, няма сигурни доказателства, че е има някаква „реална и специфична заплаха” за града. „Не виждаме връзка с тероризъм”, посочи Де Блазио.
 
„Все още е твърде рано да определим какво е причинило инцидента. Вярваме, че е било умишлено. Тече пълно разследване”, допълни той.

Според първоначалната информация взривът е възникнал на сметище, но причината все още не е ясна. Полицейски началник от Ню Йорк съобщи в Туитър, че е било открито „вероятно вторично взривно устройство” в същия район. Твърди се, че то било поставено с тенджера под налягане.
 
Появи се информация, че според разследващи е възможно да става дума за самоделно взривно устройство.

Eксплозията избухна на „23-а улица” и „Шесто авеню” в квартал „Челси” в Ню Йорк в 8:30 ч. вечерта местно време. „Бях в ресторант „Мира със семейството си и чухме голям шум, целият ресторант се разтресе”, разказа 30-годишна нюйоркчанка. „Баща ми си помисли, че е гръмотевица, но по-късно осъзнахме каква е причината. Излязохме от ресторанта и видяхме пушека. Някои казваха, че е бомба в метрото, но със сигурност беше експлозия”, добавя тя.

Някои от хората, намиращи се наблизо, помислили, че някоя от новостроящите се сгради се е срутила. Други, които са били в апартаментите си, с аусетили как цялата сграда се разтърсва. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари