Къде ще вали на Великден?

0
Температурите ще стигнат до 24°
Температурите ще стигнат до 24°

Днес ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността.

По-значителна купесто-дъждовна облачност с превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици ще има на места, главно в югоизточните райони и планините. Вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен от запад-северозапад и след обяд ще отслабва.

Максималните температури ще са между 19° и 24°, по Черноморието 17°-21°. Атмосферното налягане след преминаването на студения атмосферен фронт временно ще се повиши, но през деня ще е по-ниско от средното за април. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Боряна Маркова. 

По Черноморието ще има променлива облачност, значителна над южните райони, където ще превали. Ще духа слаб западен вятър, който бързо ще се ориентира от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 16°-21°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала

В планините ще има променлива облачност, значителна в следобедните часове, когато на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 5°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари