Следобедни бури ни очакват през следващите дни

0
На места ще има условия за градушки
На места ще има условия за градушки

Днес преди обяд над страната ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в западните и централните райони ще превали дъжд.

След обяд, след временно намаление на облачността, над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Над Източна България през целия ден времето ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще е от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°. Атмосферното налягане е близко до средното за юли - ще се понижи. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали дъжд. След обяд, след временно намаление на облачността, над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 12°.

В петък, събота и неделя ще е горещо с температури около и над 30 градуса, но ще има следобедни бури. Те ще са тук в западните райони, както и на места в централните, няма да стигнат до морето.

В началото на следващата седмица времето ще е спокойно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари