Къде е контрола на Община Русе?

1
Или целта на общината е само да усвои парите
Или целта на общината е само да усвои парите

В навечерието на 2018 година Община Русе обяви, мащабно строителство и реконструкции, които ще променят облика на града. 

Значими инфраструктурни промени предстоят напролет, във всеки един квартал. Ще се стартира ремонта на 150 улици и тротоари.

ПП,,Възраждане“ - Русе пита: 

Кой ще контролира качеството на строежите?

Отново ли частни ,,партиино-комисионерски“ фирми ще упражняват надзор върху общинските строежи?З

ащо трябва частни фирми да упражняват надзор или общинарите ги е страх от техните ,,шефове“?

Вече имаме опит с това ,,качествено“ строителство:новото ни кръгово или с интегрирания ни градски транспорт. ПП,,Възраждане“ - Русе смята,че строителстово трябва да се извършва от компетентни фирми,но надзора да бъде задължително общински. В общината има отдел,,Контрол по строителството‘‘, на който трябва да се увеличат правомощията. Освен наказателна да има и надзорна функция на всички строежи ,на които общината е бенефициент.

До момента общината плаща прекалено скъпо за частни надзорни фирми и си личат техните видими резултати. В град Русе има възможността да произвежда кадри, които да са полезни в тази сфера, чрез РУ,,Ангел Кънчев“. В общината има видни представители на университета. Те не знаят ли, че в университета има такава специалност, която да е полезна за такива мащабни проекти. Тази специалност е  „Строително инженерство‘‘ (изграждане и ремонт на сгради, пътища, пътна инфраструктура, контрол на параметрите на строителната дейност и технологии). С помощта на този надзорен орган към общината, ще се даде шанс за развитие на младите кадри .По този начин общината ще намали значително разходите си за некачествени частни надзорни фирми и ще вдигне качеството на изпълнение,също така може да си позволи адекватно заплащане на тези ценни кадри, които ще си вършат работата качествено.

За да се спре този феномен на ,,току що завършен обект да се прави  ремонт‘‘ след ,,два месеца‘‘.

Необходим е такъв общински надзорен орган, за да се спре некачественото изпълнение на европейските проекти или целта на общината е само да усвои парите, да не говорим, че повечето фирми, които изпълняват тези проекти,не са русенски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари