Израел започна да ваксинира юноши между 12 и 15 години

1
Израелското здравно министерство заяви, че опасността от заразяване с коронавирус надвишава рисковете от възможни странични ефекти от имунизацията
Израелското здравно министерство заяви, че опасността от заразяване с коронавирус надвишава рисковете от възможни странични ефекти от имунизацията Снимка: JACK GUEZ AFP/File

Израел започна днес да ваксинира срещу КОВИД-19 юноши между 12 и 15 години, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Израелското здравно министерство заяви, че опасността от заразяване с коронавирус надвишава рисковете от възможни странични ефекти от имунизацията.

"Случаите на сърдечна недостатъчност при възрастовата група от 16 до 19 години са редки и като цяло минават без усложнения", посочи в изявление здравното министерство.

Израел имунизира населението си с ваксината на "Пфайзер/Бионтех" (Pfizer/BioNTech).

Предвид изключително ниския темп на разпространение на инфекцията в Израел министерството първоначално препоръча да бъдат ваксинирани високорисковите групи, роднини на такива хора и тийнейджъри от семейства, възнамеряващи да пътуват в чужбина.

"Освен високорисковите групи всеки, който има интерес, може да се ваксинира" заяви министерството.

Израел, с население 9 милиона души, започна имунизационната си кампания през декември. Досега почти 5,5 милиона жители на страната са получили първа доза от ваксината, а повече от 5,1 милиона души са напълно ваксинирани, отбелязва ДПА.

Броят на новозаразаните с Ковид-19 намаля рязко през последните месеци. За последните 24 часа са регистрирани едва четири нови случая на заразата, а броят на тежко болните пациенти спадна до 230 души, съобщи здравното министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари