Израел е първата държава в света, която успя да ваксинира 10% от населението си

1
Ваксинацията срещу Covid там започна на 20 декември
Ваксинацията срещу Covid там започна на 20 декември Снимка: Ammar Awad/Reuters

Израел стана първата държава в света, която успя да ваксинира 10% от населението си срещу Covid-19.

Вече в страната имунизация срещу коронавируса са получили над 1 милион души, пише "NY Post", цитиран от "Сега".

"Превъзхождаме целия свят по отношение на ваксинациите. Ние вървим напред с огромна скорост", похвали се премиерът Бенямин Нетаняху. Той изрази надежда, че арабското население в Израел също ще побърза да се ваксинира. "Това е важно, защото спасява животи", категоричен е министър-председателят, който лично присъства по време на поставянето на ваксината под номер 1 000 000.

Ваксинацията срещу Covid в Израел започна на 20 декември. Правителството е договорило с Pfizer близо 5 милиона ваксини до края на януари срещу 30 долара на доза. По информация на медиите, към края на януари Израел ще разполага с между 4 и 5,6 милиона дози от ваксината на Pfizer и BioNTech. Докато в Германия например към същата дата ще бъдат налични едва между 3 и 4 милиона ваксини.

Премиерът Нетаняху обещава, че скоро ще стане възможно да се имунизират по 150 хиляди души дневно - цел, която сериозно надминава дори плановете на Германия. "Нашата цел е да постигнем световен рекорд при ваксинациите. За един месец ще ваксинираме всички граждани над 60 години и целия медицински персонал. Ако успеем да го направим, след още 30 дни ще оставим вируса зад гърба си, ще отворим икономиката и ще правим неща, които никоя друга държава не може", каза още той преди десетина дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари