Измами с пътни инциденти в Русе

3
Румънски гражданин удря колата на русенка на паркинга на търговски център, след което ѝ иска 50 лева за нанесени щети
Румънски гражданин удря колата на русенка на паркинга на търговски център, след което ѝ иска 50 лева за нанесени щети Видео: БНТ

Зачестяват случаите на измами с пътно транспортни произшествия.

Чужди граждани предизвикват лек инцидент с автомобил и искат пари на ръка, за да се избегне намесата на полицията, предава БНТ.

Почивен ден. Русенка е на паркинга на търговски център. Докато прави маневра с колата си, усеща удар. Спрелият в съседство автомобил внезапно потегля и се блъска в нея. От него излиза румънски гражданин, който й иска 50 лв за нанесени щети.

Жената коментира, че и на други нейни познати са искани пари от чужденци заради уж нанесени щети. Никой обаче не се е обърнал за помощ към служителите на реда. Затова и в Пътна полиция – Русе няма регистрирани подобни сигнали. По-често измамени се оказвали пострадалите при леки инциденти.

Ст. инспектор Стилян Станев, "Пътна полиция" - Русе: "Имаме много ПТП-та, когато единият водач е ударил другия и е напуснал ПТП, пострадалия водач се явява в "Пътна полиция", подава протокол, той се обработва, а на извършителя, освен че издава протокол, и се съставя акт съответно за липса на уведомление за ПТП."

Застрахователите от своя страна съветват шофьорите да избягват плащане на ръка. Според тях най-често това се случва, когато нарушителят е употребил алкохол, няма документи за самоличност или няма сключена задължителна гражданска отговорност.

Венцислав Великов – застраховател: "Не е логично. След като си заплатил едни 250 - 300 лв за "Гражданска отговорност", да се бръкнеш в джоба за пари, които някой ти е поискал. Такова плащане на място то първо по никакъв начин не се документира и второ не е сигурно дали е дължимо."

При инцидент, който не е регистриран в "Пътна полиция", глобите са между 50 и 200 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари