Изхвърлиха Ботев и Вазов

0

На поразителна гледка се натъкна млада пловдивчанка по време на коледните празници.  

26-годишната Мария Видева, която живее зад стадион „Христо Ботев”, се прибирала със свой приятел от разходка. В пресечката между Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия и ОУ „Васил Левски”, до кофите за боклук, погледът й бил привлечен от купчини томове на Ботев, Елин Пелин, Иван Вазов, Дебелянов и други български класици.

Бяха около 40-50 книги, оставени до казана. Когато ги видях, сякаш някой ми удари шамар. Гледката беше грозна и гнусна”, възмущава се Мария, която е студентка. Според нея подобни постъпки са пагубни за България и българите, пише "Марица". 

Наскоро се завърнах от Щатите, където бях 6 месеца. Не казвам, че хората там са нещо повече от нас, но наистина ценят културата и духовността”, казва момичето. По думите й подобни прояви са недопустими, още повече че в съседство има малко читалище, където хората биха могли да дарят книгите. В парковете около стадиона са поставени и три къщички за книги, в които всеки може да остави литература, която не му е необходима.

„Това, което видях, много ме разочарова. Живяла съм на различни места в Европа, и щом съм се върнала в България, значи искам да съм тук. Но ме е срам от подобни прояви на наши съграждани”, не крие болката си Мария.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари