Иван Гешев: Президентът оказа безпрецедентен натиск върху Прокуратурата

1
Прокуратурата е друга, времето на двойните стандарти свърши
Прокуратурата е друга, времето на двойните стандарти свърши Снимка: БГНЕС

Институцията Прокуратура на Република България беше подложена на безпрецедентен натиск от страна на президента Румен Радев и обслужващи го формации.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на БГНЕС.

“Радев трябваше да олицетворява единството на нацията, но когато слезе при ДСБ, Да, България, БСП, Мая Манолова, защото тя не е създала формация, Радев се превърна в обикновен политик от времето на прехода”, каза главният прокурор.

“Българските прокурори се гордеем, че работим за българската нация, а не за корумпираната олигархия. Ще продължим да работим по същия начин и няма да ни спрат милиардите на олигарсите. Прокуратурата е друга, времето на двойните стандарти свърши”, каза той.

Гешев заяви, че е време в затворите да влязат олигарсите, които ограбиха българите.

“Няма да позволим да се градят политически кариери и проекти, включително и от Радев, като се руши държавността. Вчера Радев каза по същество, че българската прокуратура е мафия, нещо, което не си позволи дори Иван Костов. Радев се съюзява с олигарсите и политиците, които ограбиха българският народ”, заяви Гешев.

“Вчера Радев цитира съдия Фалконе, който се е борил с политическата мафия, точно с тази, с която се съюзява Радев. Прокуратурата не раздава присъди, присъдите ги издава българският съд. Той също трябва да си поеме своята отговорност, както го е направила прокуратурата. Тя работи само върху събрани доказателства за извършени престъпления. Всеки български гражданин няма нужда да се притеснява, ако си плащат данъците. Имат притеснение тези, които тровят децата ни с олово. И не българската прокуратура е тази, която си кореспондира с тях”, заяви Гешев.

Той призова Радев да избере дали иска тъмнина или светлина. Гешев поиска от президента да даде ясен отговор дали е знаел за дейността на собствениците си съветници и секретари.

“Единственият недосегаем човек в България е именно президентът, според Конституцията ни. Ще изчакаме и ще уважим решението на Конституционния съд за неговия имунитет. Ние ще сме готови да изчакаме и приключването на неговия мандат. Радев уронва престижа на цялата държава с твърденията си, че Прокуратурата е мафия”, категоричен е Гешев.

“Ние сме на страната на обикновените български граждани и не сме зависими от мафията и олигарсите. Не сме зависими от Борисов, Пеевски, Радев, а единствено от българските граждани. Докато аз съм главен прокурор, единственото важно е да се прилага закона”, подчерта главният прокурор.

Той обеща да уведоми посолствата на страните от ЕС за безпрецедентната атака срещу независимостта на съдебната система и прокуратурата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари