Искрен Веселинов обеща да се погрижи за пътищата във Ветово

0

Народният представител от ПГ на ПФ Искрен Веселинов бе единствен представител на Народното събрание, който изслуша проблемите на Община Ветово, свързани с републиканската пътна мрежа.

Заместник-председателят на ВМРО-БНД се запозна с трудностите на гражданите на среща, организирана от кмета на общината Георги Георгиев. Присъстваха началника на Районно управление "Полиция" Ветово, кметове на кметства и представители на транспортни фирми. Депутатът от ПГ на Патриотичния фронт пое ангажимент да запознае Министъра на регионалното развитие и благоустройство, както и Агенция "Пътна инфраструктура" с проблемните области на третокласните пътища.

Ремонт не е правен от десетилетия. Това създава на свой ред предпоставки за опасни инциденти за ежедневно използващите ги граждани, тъй като вероятността на пътно-транспортни произшествия е голяма, следствие на лошата настилка и множеството дупки и липса на маркировка.

От изключителна важност за жителите на Община Ветово се оказва и проблемът с използвания за обходен маршрут при ремонта на моста край село Писанец път Русе-Червена вода-Ветово-Сеново-Кубрат, който се нуждае освен от текущ, но и от основен ремонт.

Веселинов се зарече, че ще направи всичко възможно в програмата на Агенцията за ремонт да попаднат и третокласни пътища от нашия регион. На срещата той припомни и една от основните тези на ВМРО през годините. Регионалните диспропорции и липсата на адекватно поведение от страна на централната власт, която лишава Североизточна и Северозападна България от инвестиции, като приоритетно ги насочва на юг от Балкана, са сред най-важните причини за усещащото се изоставане на тази част от страната.

Не само деформираната инфраструктура, но и явно демонстрираният отказ на държавата да промени тревожните тенденции са притеснителни, заяви по тая тема Искрен Веселинов. Според него недостатъчни са средствата, които се заделят от централния бюджет за привеждане в нормален експлоатационен вид настилките в нашия регион.

Похвална е инициативата на кмета Георгиев, който работи активно за намиране на решение. Странен е обаче отказът на централната власт да чуе ясните послания, които години наред патриотите отправят в пространството, че и на север от Балкана живеят българи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари