Йорданка Фандъкова: Затваряме училищата в София

0
Обсъжда се вариантът да се мине на онлайн обучение
Обсъжда се вариантът да се мине на онлайн обучение Снимка: БГНЕС / Архив

Обсъжда се вариантът да се мине на онлайн обучение

Затваряме училищата на територията на Столична община за срок от седмица, считано от понеделник. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на COVID-19 в София.

Фандъкова посочи, че е провела разговори с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, с който са обсъдили вариантите за онлайн обучение.

„От понеделник ще може децата и учителите да работят от вкъщи онлайн. Помолих директора на столичното регионално управление да направи справка. Като цяло учениците в София, над 90% и повече, разполагат с техническа възможност: таблети, компютри и телефони, с които могат да се включват, надявам се и учителите. Онлайн обучение, според възможностите“, обясни Фандъкова, цитирана от „Фокус“.

Затварят се и публични места: театри, кина, галерии, детски клубове и всякакъв вид клубове, концертни зали, за да може да се ограничи максимално събирането на хора.

Всички периодични и временни пазари също ще бъдат затворени.

„Сега ще затворим и пазарите в Малашевци, Подуяне, на Националния стадион „Васил Левски“ – всички места, на които се струпват много хора“, посочи кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари