Интензивен трафик на изход за тирове към Румъния и Турция

0
На ГКПП Русе и ГКПП Видин е натоварено движението на товарни автомобили на изход
На ГКПП Русе и ГКПП Видин е натоварено движението на товарни автомобили на изход Снимка: БГНЕС

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход в четвъртък сутрин на основните гранични пунктове на страната ни със съседните Румъния и Турция.

Това съобщиха от МВР.

На останалите пунктове със Сърбия, освен на Калотина, трафикът е нормален. Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси.

На границата с Турция е възстановено пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. Трафикът освен на ГКПП Капитан Андреево, е интензивен и на ГКПП Лесово е интензивен за товарни на изход.

На границата с Румъния е интензивен трафикът на граничните пунктове на ГКПП Русе и ГКПП Видин за товарни автомобили на изход. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП Русе и ГКПП Видин. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Гърция, на ГКПП Кулата, ГКПП Илинден, ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград в Гърция се пропускат граждани на ЕС без да им бъде налагана карантина. Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград.

На границата със Северна Македония на ГКПП Гюешево, ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП Златарево и ГКПП Станке Лисичково. Чуждите граждани, желаещи да посетят Република Северна Македония, трябва да представят на влизане в страната негативен PCR тест с валидност до 72 ч. и подлежат на задължителна 14-дневна самоизолация.

Те могат да преминат без карантина през територията на Северна Македония за 5 часа, като на границата се попълва декларация за транзит, която на изход се предава на граничните власти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари