Интензивен трафик на ГКПП "Русе"

1
Трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили
Трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили Снимка: БГНЕС

На границата с Румъния:

Трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин".

От 9 март 2022 г. е възстановена дейността на съвместните гранични пунктове „Кайнарджа-Липница“ и „Крушари-Добромир“, която временно беше преустановена с решение на румънските власти. Дейността на тези два пункта ще се осъществява съгласно предварително договореното работно време от 8 до 20 часа. Румъния отменя всички ограничения, свързани covid-19, в това число изискването за представяне на зелен сертификат или тест и попълване на електронен формуляр за влизане в страната.

На границата с Гърция:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Всички влизащи в Гърция пътници трябва да имат генериран QR код след онлайн попълване на PLF /Passenger Locator Form/. От всички пътници, които са навършили 5-годишна възраст, се изисква сертификат за ваксинация /валиден 270 дни/, сертификат за преболедуване /валиден 180 дни/, негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пристигането на ГКПП или негативен резултат от бърз /антигенен/ тест, направен до 24 часа преди пристигането.

През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ гръцките власти не пропускат превозни средства и пешеходци.

На границата с Република Сърбия:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Няма изискване към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната.

На границата с Република Северна Македония:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Всички български граждани, влизащи в Република Северна Македония, трябва да представят на границата сертификат за имунизация с две дози ваксина срещу Covid 19, документ за преболедуване на коронавирус, медицинско свидетелство с отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането или негативен резултат от бърз тест, направен не по-рано от 48 часа. Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно, ще могат да направят това в рамките на 5 часа с предварително подписана декларация на влизане, която ще трябва да приложат пред граничния контрол на изход от страната. Лица до 18 - годишна възраст са освободени от изискването за предоставяне на документ за Covid 19 при влизане в РСМ.

На границата с Република Турция:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Българските граждани, желаещи да преминат през граничните пунктове с Турция, трябва да представят сертификат за имунизация срещу Covid-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията. Пътуващите могат да представят също официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували Covid-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната, отрицателен PCR тест, не по-стар от 72 часа или бърз тест, не по-стар от 48 часа.

Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства и децата до 12-годишна възраст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари