Интензивен трафик на Дунав мост

0
Трафикът е интензивен и в двете посоки
Трафикът е интензивен и в двете посоки

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските “Кайнарджа” и “Крушари”, съобщават от гранична полиция.

Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП “Русе” и ГКПП “Видин”.

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

Трафикът от автомобили при ГКПП „Русе“ е интензивен и в двете посоки.

На трасе изход в сутрешните часове, основното струпване е от товарни автомобили.

Леките автомобили, които влизат в Румъния са малко и са предимно румънци, които се завръщат от почивка.

На трасе вход ситуацията е наобратно. Много повече са леките автомобили, основно с румънска регистрация, а товарните автомобили са доста по-малко, отколкото на българската страна.

На територията на Гюргево опашката от камиони е около 2 километра в градската част. Леките автомобили се обработваха на две гишета заедно с автобусите, но се наложи да се отвори още един терминал и в момента се обработват на 3 гишета за влизане в България. В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина.

В днешния ден се очаква образуването на големи опашки от камиони при Русе и Видин, заради затварянето за преминаване на транзитни превози на останалите два ГКПП с Румъния.

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари