Инструктор разказа в кои градове се купуват шофьорски книжки

0
Определени градове в страната са станали нарицателни за купуване на шофьорски изпити и книжки
Определени градове в страната са станали нарицателни за купуване на шофьорски изпити и книжки

Определени градове в страната са станали нарицателни за купуване на шофьорски изпити и книжки.

И това е било добре известно на арестувания директор на „Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов, каза пред Дарик Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

По нареждане на Цветанов е била пренебрегвана наредба за учебните автомобили, влязла в сила още преди осем месеца. По думите на Иванов в "Автомобилна администрация" е била извършена структурна реформа, след която са били върнати практиките за купуване на листовките.

"Преди седмица имах разговор на четири очи с господин Цветанов и му казах и фирмите, които играят в София, където се изпращат хората, и в провинцията. Габрово беше станал един от нарицателните случаи - хора от Пловдив, от Пазарджик, едва ли не прелитаха до Габрово в една специална фирма да си оправят изпитите там. Всички тези неща му ги споменах точно преди една седмица", каза Йонко Иванов и допълни: "В София отдавна се говореше за няколко фирми, където започнаха отново да се занимават с купуване и продаване на изпити. Същото нещо се получаваше и във Варна - сменяваха се таблети, слагаха се поставени лица и всичко това се знаеше може би месеци назад".

"Наредба за категория Б да влязат в сила нови изисквания към автомобилите, които се занимават с обучение и с изпити - тази наредба се газеше тотално по негово нареждане в цялата страна, а именно, че се изпитваше със стари автомобили, които не отговарят на изискванията и то по-точно състав от автомобил и ремарке, в който случай бяха облагодетелствани специфични фирми. За тях беше разрешено всичко.

С устни нареждания на началниците се получават тези неща. Той с устни нареждания казва на другите хора какво да правят. Отделно се направиха структурни промени, с които се целяха специалистите, а те не са толкова много в "Автомобилна администрация", да бъдат забити в пета глуха и оттам вече това, което беше постигнато в изминалите години - да се спре купуването на изпита, отново стана възможно. Нито се гледат записите от изпитните зали или ако се гледат, някой си затваря очите, а да не кажем, че съответно се и помага на определени места това нещо да се случва", каза Иванов.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари