Илиян и Кристиян: Вече нямаме уважение към полицията

2
Момчетата твърдят, че освен с арест историята завършва и с бой
Момчетата твърдят, че освен с арест историята завършва и с бой Видео: bTV

Въпреки твърденията на момчетата, от МВР отричат да е упражнявано насилие

Преди дни двама младежи са арестувани след сигнал, че размахват бутафорни оръжия от колата, с която пътуват.

Илиян Томов завършва средното си образование тази година, а Кристиян Ляпев е скиор в националния ни отбор. Момчетата твърдят, че освен с арест историята завършва и с бой, предава bTV.

Илиян често посещава турнири по т.н „еърсофт” стрелба. В студиото на „Тази неделя” той сподели, че бутафорните автомати нямат общо с огнестрелно оръжие, тъй като те работят със сгъстен газ или електричество.

По думите на Кристиан той е разглеждал изкуствения пистолет на пасажерското място в колата, шофирана от Илиян. Той твърди, че не е размахвал или насочвал оръжието извън автомобила, а е проявил интерес към представянията на приятеля си в турнирите.

„Спряха ни, изглеждаше като рутинна проверка, защото ни извадиха палка. Поискаха ни документите, талон на колата, дадохме ги, след което дойдоха още няколко патрула”, добави той.

Кристиян наскоро претърпява инцидент, след като пада със ските си. Последва тежка операция, от която все още се възстановява. След като полицията спира младежите, органите на реда започват да ругаят и прилагат физическо насилие.

Илиян и Кристиян споделят, че са започнали да им извиват ръцете, да ги ритат и удрят шамари. Освен това, полицаите отказали да се легитимират. Младежите заявиха, че са следвали стандартния протокол стъпка по стъпка, без да се противопоставят. Въпреки това, полицаите неглижират нормалното поведение и продължават с малтретирането.

Кристиян твърди, че преди нелепата случка преди дни е изпитвал уважение и доверие към органите на реда. Това обаче се е променило след ненужното насилие върху него.

От МВР отричат да е имало физически контакт с момчетата. Започва разследване по случая. Двете момчета очакват възмездие и полицаите да понесат своите последствия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари